2016-03-21 15:32:06• hírek • Szatmár.ro

Március 22. - a víz világnapja

Vizek és mesterségek - ez az idei víz világnapja alkalmából szervezett rendezvények nemzetközi mottója.

Március 22. jeles nap a naptárban, hiszen ezen a napon kiemelten fontos szerep jut az élet fenntartásához elengedhetetlen tiszta ivóvíz fontosságát hangsúlyozó rendezvényeknek szerte a világon. A szakemberek szerint ahogyan gyarapszik a Föld népessége, úgy fog az emberiség egyre nagyobb harcot vívni a tiszta vízért.

Ez alkalomból az Apaserv Rt. munkatársai számos programmal várják az érdeklődőket. Délelőtt 10 órai kezdettel tudományos tanácskozásra kerül sor a Kossuth-kertben található Zöld Házban, mellyel egyidőben ugyanezen a helyszínen a víz világnapja alkalmából meghirdetett rajzversenyre beküldött pályamunkákból álló kiállítás készül majd, illetve kiosztják a legjobbaknak járó díjakat. Déli 12 órától a vízszolgáltató szakemberei, munkatársai osztanak majd népszerűsítő anyagokat az érdeklődőknek, illetve bármilyen kérdésre készségesen válaszolnak az ivóvízzel és a szennyvíztisztítással kapcsolatosan. Ugyanezen a helyszínen egy mini futóversenyre kerül sor diákok számára.

Már hagyománynak számít, hogy ezen a napon 13 és 15 óra között bárki ellátogathat a kakszentmártoni vízüzembe és a Szatmárnémeti szennyvíztisztító állomásra. Mindezek kiegészítéseképpen a Select Komplexum uszodájában úszóversenyt szerveznek délután 17 órai kezdettel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: